Een 6-4 zege bij Disnierats betekent dat de tafeltennissers van Pecos de tweede plek in hun eerstedivisiepoule wat steviger in handen hebben.

Voor Jop van der Wiel was het zaterdag nog steeds zoeken naar de juiste vorm. Zijn tafeltennis lijkt sinds enige tijd te lijden onder zijn studie, of misschien beleeft hij gewoon de terugval die nu eenmaal onherroepelijk volgt op een doorbraak zoals hij die begin dit jaar beleefde met het winnen van het NK voor B-licentiehouders. Hoe dan ook, een nederlaag tegen Martijn Weijers, de nummer 112 van Nederland, past eigenlijk een A-speler niet.

Gelukkig waren Tony Nader en René Waterreus in betere doen. Beiden moesten wel de nog altijd sterke Marco van Elferen feliciteren, maar wonnen betrekkelijk eenvoudig van zowel Tino Rodriguez als Weijers. Omdat het dubbel voor Van der Wiel/Nader was, en Van der Wiel Rodriguez wel voorbleef, liep Pecos door naar een 4-6 overwinning, waarmee het de voorsprong op Disnierats naar drie punten vergrootte. Hercules staat daar, met vier speelronden te gaan, nog een puntje achter. Zaterdag ontvangt Pecos de Scylla-reserves, die onderaan staan, terwijl de twee achtervolgers het tegen elkaar opnemen. Een goede gelegenheid voor het Oegstgeester team om de voorsprong nog wat uit te bouwen.

Dat laatste doet Pecos 2 elke week. Nu werd het Roosendaalse ODT op een maximale nederlaag getrakteerd. Het is dat nummer twee Alexandria zijn wedstrijden ook gemiddeld met 8-2 wint, anders waren Ronald Rijsdorp, Tanja Helle en Paul Kruijt volgende week al kampioen. Nu volgt die titel waarschijnlijk in het onderlinge duel met de Rotterdammers.