Op bezoek bij medekoploper Tempo Team kreeg Pecos zaterdag een ongenadig pak slaag. Met slechts twee puntjes dropen de Oegstgeestenaren af.

Toen René Waterreus in het openingsduel van John Scott won, leek er nog weinig aan de hand, maar daarna viel alles verkeerd. Youri Soons kon het niet bolwerken tegen Mark Smith, dat was misschien ingecalculeerd. Maar vervolgens was het spel van vijftiger (en oud-Pecosser) Fjodor Rademaker onverwacht Jop van der Wiel te machtig. Rademaker kende sowieso een goed dag, Van der Wiel een zeer slechte. Een gebrek aan training als gevolg van een drukke studieperiode speelde de eerstejaarsstudent parten. ‘Veel kleine foutjes’, zag Van der Wiel zichzelf maken. “Die betekenen dan het verschil tussen 11-8 winst of 8-11 verlies.”
Van der Wiel kwam ook na de pauze niet tot winst, net zo min als Waterreus. Het tweede Pecospunt – Soons klopte Rademaker – was daardoor meteen ook het laatste. Dus zal het Oegstgeester trio, met kopman Tony Nader er dan hopelijk weer bij, zaterdag in Hoorn tegen Disnierats een stuk beter voor de dag moeten komen, wil de plek in de topdrie van deze eerstedivisiepoule niet in gevaar komen.
Twee klassen lager had Pecos 2 een compleet andere ervaring. Ronald Rijsdorp, Tanja Helle en Paul Kruijt zaten in totaal zo’n vijf uur in de auto om in Heerlen in twee uur en tien minuten – ongekend snel, voor een tafeltenniswedstrijd – af te rekenen met de plaatselijke TTV Lybrae. Dit team is met halverwege de competitie al 44 punten (van de 50) in sneltreinvaart op weg naar de tweede divisie.