Met Youri Soons in de hoofdrol nam Pecos zaterdag revanche op Scylla 2. Maar de 7-3 zege kwam moeizaam tot stand.

Voor de zesde keer in zeven wedstrijden begonnen de Oegstgeester tafeltennissers met een achterstand. René Waterreus verloor in de openingspartij van Joost van Santen, waarna Tony Nader totaal niet op gang kwam tegen Tiis van der Werf. Dus was het 0-2, terwijl men in de Voscuyl rekende op wraak na de 6-4 nederlaag in Leiden – die immers kon worden toegeschreven aan het feit dat Pecos toen met een invaller aantrad.

Maar gelukkig: uitgerekend in de enige partij die op papier een prooi voor Scylla had mogen zijn, omdat de Leidse kopvrouw Kim Vermaas tot dan toe de helft van haar potjes won, en Pecosser Youri Soons ietsje minder, bracht laatstgenoemde de ommekeer. Soons kende sowieso een topmiddag, want ook zijn partijen na de pauze wist hij met zijn slimme en vaste spel overtuigend tot een goed einde te brengen.

Het dubbel, veelal een zorgenkindje bij Pecos, was dit keer ook goed bij de les, en omdat Tony Nader zich niet meer liet kennen volgde er uiteindelijk nog een ruime overwinning, waarbij alleen Waterreus nog zijn meerdere moest erkennen in Vermaas.

Doordat concurrenten Hercules en Disnierats elkaar troffen en dat een ongelijke strijd bleek (9-1) lijkt Pecos zich nu samen met Tempo Team en Hercules vrijwel te hebben verzekerd van een plek in de promotiepoule. Zaterdag gaan de Oegstgeestenaren op bezoek bij hekkensluiter SKF, waar ze thuis met 7-3 van wonnen.

Pecos 2 boekte tegen Kluis zijn derde 10-0 zege op rij en staat nu zestien punten voor op de ‘concurrentie’ in de derde divisie. Toch liet de Geleense reus Azad Gamzajev zowel Maroun Nader, Tanja Helle als Ronald Rijsdorp zweten. De laatste ontsnapte met 12-10 in de vijfde aan zijn eerste nederlaag van deze competitie.

Foto’s gemaakt door Henk van Gijzen

20161105-pecos-1-00420161105-pecos-1-003