De tafeltennissers van Pecos kwamen zaterdag met een zwaarbevochten remise terug uit Enschede. Ze hadden op meer gehoopt, want na de degradatie wil het team dit seizoen voor de titel spelen in de tweede divisie.

Aan invaller Paul Kruijt lag het in elk geval niet. De Leidenaar had weinig moeite met Joost Geesing en boekte op een 4-3 achterstand een belangrijke en fraaie 5 games zege op Entac- kopman Thijs Smit. Dat hij eerder wel verloor van Tom Coenen was daarmee goedgemaakt.

Tony Nader moest de op papier iets zwakkere Smit feliciteren maar kwam in zijn andere twee potten niet in de problemen. Ibrahim Yildizlar opende met een nipte 3-2 overwinning op Coenen maar kon daarna helaas niet meer tot scoren komen, terwijl een extra winstpuntje genoeg was geweest voor de zege in de wedstrijd. Nu werd het 5-5.

De strijd in deze tweededivisiepoule moet uiteraard nog wat meer tekening krijgen, maar naar verwachting zijn Entac en Taverzo 2 de belangrijkste concurrenten van de Oegstgeester hoofdmacht. Zaterdag 9 februari speelt Pecos, met Jens Wiersma Jens Wiersma weer in de ploeg, thuis
tegen FTTC uit Franeker.

Pecos 2 speelt eveneens tweede divisie en zou ook het verloren terrein kunnen herwinnen, maar het moet Jop Van der Wiel voorlopig missen door een enkelblessure. Tegen Hilversum 3 opende dit team met 6-4 verlies. Invaller Rene Waterreus was met twee zeges de beste man. Maroun Nader won eenmaal, terwijl Thomas Jansen puntloos bleef.

Team 3 vierde de landelijke return van Ted van den Berg met een 5-5 bij Westa 3. Maaike Van de Pavoordt won evenals de Pecos-voorzitter twee partijen, namelijk van Freek Smeets en Jorg Smeets. Omdat Kristijan Plesnik met lege handen bleef, moest het dubbelspel voor het vijfde punt zorgen. Bij de thuisploeg bleef Jim Hendrix ongeslagen.

Verslag door Job de Kruijff