De Oegstgeestenaars zijn terug op het een na hoogste tafeltennisniveau. Zonder Ibrahim Yildizlar verzekerde Pecos zich zaterdag van de titel in de tweede divisie, met een 5-5 bij US.

Tegen de al gedegradeerde reserves van de Amsterdamse studententafeltennisclub waren drie punten genoeg voor het kampioenschap. De absentie van de zieke Yildizlar kwam dus weliswaar ongelegen, maar echte problemen bracht het niet met zich mee. Achteraf gezien had Tony Nader het in de slotronde in zijn eentje afgekund, want hij schudde alle drie de opponenten overtuigend van zich af. Nader kreeg bovendien in het dubbelspel voldoende hulp van Jens Wiersma, die zelf helaas niet verder kwam dan één enkelspelzege. Dat was overigens wel het derde punt, dus de partij waarna de bloemen tevoorschijn kwamen.

Wiersma kan meer dan tevreden zijn over zijn eerste seizoen in Pecos 1. Hij won meteen 67% van zijn partijen, net zoveel als in het najaar, toen hij in het derde team en nog een klasse lager speelde. Nu hij in september opnieuw een treetje hoger mag, zal de nummer 134 van Nederland stevig aan de bak moeten. Kopman Nader – bijna elke week goed voor drie punten, in totaal 87% winst – zei dan ook te hopen dat het Pecos een sterke vierde man voor het vlaggenschip kan vinden.

De Oegstgeester tafeltennisvereniging, met een sterke reputatie als opleidingsclub, heeft straks weer teams in de derde, tweede en eerste divisie. Dat maakt het een aantrekkelijke bestemming voor landelijke spelers die willen kijken hoe ver hun mogelijkheden reiken. Mogelijk kan dat de komende tijd op de ‘transfermarkt’ een grote troef zijn voor de technische commissie van Pecos.

Invaller Kristijan Plesnik zag zijn eigen team tegen US 3 met 6-4 winnen en zo keurig in de derde divisie blijven. Hij kon in team 1 goed meekomen, maar bleef logischerwijze met lege handen. In Ede beëindigde Pecos 2 de competitie met een 6-4 overwinning op BIT. Dit team blijft in de tweede divisie en hoopt vooral op een voorspoedig herstel van Jop van der Wiels enkelblessure.