De hoofdmacht van Pecos deed zaterdag op eigen tafel uitstekende zaken. Hekkensluiter US werd op een maximale nederlaag getrakteerd.

Aan de Voscuyl was wel gerekend op een zege, maar van een 10-0 durven tafeltennissers pas hardop te spreken als ze met een nulletje of acht voor staan. Precies op dat moment ontspon zich zaterdag de spannendste pot van de dag – of om eerlijk te zijn: de enige spannende. Ibrahim Yildizlar en Dylan Plett waren vijf games lang aan elkaar gewaagd, maar het was de eerste die uiteindelijk in de slotfase de meeste aanvalslust toonde en daarvoor werd beloond met een 12-10 en een daverend applaus op een verder tamme middag.

Yildizlar voegde dus drie zeges aan zijn vijf eerdere toe en staat halverwege de competitie op 8 uit 15. Jens Wiersma kwam zaterdag niet in gevaar en staat op 8 uit 9, terwijl Tony Nader, uiteraard ook driemaal winnend, met 13 uit 15 zich een ware kopman toont.

Het beste nieuws voor de Oegstgeester koplopers kwam dit weekend trouwens uit het hoge noorden. Achtervolgers Taverzo 2 en Entac bleken in respectievelijk Franeker en Buitenpost met 7-3 onderuit te zijn gegaan. Voor de Zoetermeerders, die aantraden zonder hun sterspeler Camara, betekent het dat ze nu een achterstand van negen punten hebben. De nummer drie uit Enschede komt zaterdag naar de Voscuyl met tien punten minder op zak. Pecos zal gebrand zijn op een overwinning, na de licht teleurstellende 5-5 van de heenwedstrijd.

In de tweededivisiepoule van Pecos 2 zijn de verschillen klein. Gezien de 7-1 tussenstand had er tegen BIT meer in gezeten, maar Paul Kruijt (3x), Maroun Nader (2x) en Thomas Jansen (1x) kunnen met de stand in de poule ook na de 7-3 uitslag tevreden zijn. Halverwege staan ze zowaar tweede. Royaal achter favoriet Red Stars, dat wel, en niet meer dan zes punten voor op de degradatieplekken. De tegenstander van komende zaterdag is Hilversum 3, dat één puntje achter Pecos op de derde plek staat.

Verslag: Job de Kruiff
Fotografie: Henk van Gijzen