De tafeltennissers van Pecos zijn terug op het een na hoogste niveau. De 7-3 overwinning op De Brug in Apeldoorn was ruim voldoende voor promotie.

Door het ziek afhaken van Tom Helle moesten Paul Kruijt en Maroun Nader de titel zaterdag met zijn tweetjes binnenhengelen. Een beetje treurig misschien, maar moeilijk werd het er niet van. Twee winstpotten volstonden. Dus toen Kruijt zich in de openingspartij met 13-11 in de vijfde game langs Waldo Hagenaars had geslagen – het zou de moeilijkste zege van de middag blijken – was het ‘championship point’. Nader mocht bij wijze van afscheidscadeau het karwei afmaken. Het werd een eenvoudige 3-0 zege op Wrekenhorst, waarna het kampioenschap voor Pecos officieel een feit was.

Misschien was het dat eigenlijk al eerder, want concurrent Kampenion liet zaterdag tegen Taverzo twee punten liggen. Maar Nader en Kruijt hadden alleen oog voor hun eigen wedstrijd, vertelde de laatste achteraf. En ook toen het daar beslist was bleven ze bij de les. Ze bleven gestaag hun potjes verzilveren en boekten uiteindelijk de met twee man maximaal haalbare overwinning: 3-7.

Hoewel elke sporter blij is met elke prijs, ging het in het Oegstgeester kamp al snel over de zorgen die de promotie met zich meebrengt. Want wie moeten die eerstedivisieplek straks gaan invullen? Nader hoopt in februari vader te worden en stopt in dat kader een half jaartje met competitie spelen. René Waterreus staat om bijna dezelfde reden (het betreft zijn derde kind) ook slechts als reserve opgesteld. Dus moet Kruijt samen met Tom Helle en waarschijnlijk Maaike van de Pavoordt de eer van Pecos als een van de beste zestien clubs van Nederland gaan verdedigen. Daarmee staat er een leuk nieuw team, maar het betekent ook een zware klus. Wellicht dat daarom de komende weken aan de Voscuyl nog wat belletjes naar potentiële aanwinsten zullen plaatsvinden.