Op zondag 2 juni werden de clubkampioenschappen inclusief BBQ bij Pecos gehouden. Er waren 22 deelnemers aan het toernooi en zo’n 30 mensen bij de BBQ. Om 14:45 opende Ron het toernooi en maakte daarbij de indeling bekend. Ook werd hierbij een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van onze oud-voorzitter en erelid Otto Verkerk. Daarna barstte de strijd los en werd er in 4 categorieën gespeeld.
De categorieën A en B waren aan het begin gecombineerd en daar bepaalde de uitslag in de poule wie doorging naar elke categorie. In categorie C werd een zeskamp gespeeld zonder kruisfinales en in de D waren twee vierkampen met kruisfinales.
In categorie D was Murat de overtuigende winnaar gevolgd door Leon en daarna Henk. In categorie C was het lange tijd spannend, maar wist Marco uiteindelijk het meeste in totaal te winnen. Alleen in Mo moest hij zijn meerdere erkennen. Mo wist zelf echter net geen prijs binnen te halen. In plaats daarvan werden Gabriël tweede en Bas derde.
In de A/B kwamen Ioannis, Wessel, Patrick en Aron uit de 2 poules naar voren als de A-spelers en werden Job, Freek, Wilco en Ron de B-spelers. De finale van de B was een spannende 5-setter tussen Freek en Wilco waarbij Freek aan het langste eind trok. Derde werd in die categorie Job, die na een lange tijd geblesseerd te zijn, met dit toernooi zijn debuut maakte.
De favoriet voor toernooiwinst was Ioannis die qua rating boven iedereen uitstak. In zijn poule had hij ook geen game verloren, maar toch delfde hij het onderspit tegen Aron in de halve finale. Wessel had ook goed gespeeld in de poule en leek zich op te kunnen gaan maken voor de finale. Ook hij sneuvelde echter in de halve finale en in zijn geval na een zenuwslopende 5-setter tegen Patrick. Wel wist Wessel in de wedstrijd om plek 3/4 in 4 games van Ioannis te winnen.
De finale ging daardoor tussen Patrick en Aron die elkaars spel maar al te goed kennen. Het werd 3-1 voor Aron en hij mag zich daardoor nu dé clubkampioen van 2024 noemen. Zijn naam werd enthousiast door het publiek geroepen toen hij zijn prijs in ontvangst mocht nemen. Aron is hiermee de opvolger van de vorige clubkampioen Job, die deze titel in 2005 veroverde.
De BBQ werd vanaf een uur of 17:00 aangezet en viel in de smaak. We hadden veel verschillende soorten vlees en daarnaast ook soep, brood, salades en vegetarische burgers. Familie kon gezellig mee-eten en met dj Arnold, het zonnetje en de party-tent werd een extra vrolijke en ontspannen sfeer gecreëerd. Ook na de BBQ werd er door groep nog gezellig doorgegaan met de derde helft aan de bar.

??????????