De tafeltennissers van Pecos zijn kampioen in de eerste divisie. Een kleine nederlaag zaterdag in en tegen Hilversum was ruimschoots genoeg voor een titel waar aan het begin van de competitie niemand serieus rekening mee hield.

Tom Helle heeft zelfs zijn vakantie al geboekt en zal er dus niet bij zijn in de beslissingswedstrijd. Pecos krijgt op 11 mei de kans om zich tegen Tempo Team 2 naar de eredivisie te slaan. Maar dan hoopt Helle ergens in een Slowaakse of Poolse trein te zitten.

En dat terwijl hij zaterdag heel belangrijk was voor zijn team. Pecos had drie punten nodig, maar nadat Jens Wiersma en Helle hun eerste potje hadden gewonnen, haperde de productie. Kopman Ronald Rijsdorp verloor eerst van mede-verdediger Arnoud Meijer. Zoals gebruikelijk tussen die twee ging dat met toepassing van de tijdregel, die bepaalt dat de serveerder het punt binnen dertien slagen moet zien te maken. Vervolgens liep het voor Rijsdorp ook verkeerd af tegen Salentijn, met 12-10 in de vijfde game. Tony Houxuan verloor eveneens zijn eerste twee partijen nipt, in vijven.

Dit artikel verscheen eerder in de Oegstgeester Courant:
https://www.oegstgeestercourant.nl/nieuws/algemeen/93013/tom-helle-slaat-titel-voor-pecos-binnen