Afgelopen zaterdag won ons eerste team glansrijk van de nummer laatst. Hieronder is het wedstrijdverslag te lezen (zowel de complete versie als de verkorte versie van de krant).

Thuiszege Pecos: eenzijdig en toch verwarrend

Publiek en spelers wisten zaterdag bij Pecos niet waar ze kijken moesten en hadden moeite om de stand bij te houden. Dat is het effect van tafeltenniswedstrijden op twee tafels tegelijk. De uitslag was tenminste duidelijk: 13-0 voor de thuisploeg.

Ook doordat Pecos 2 tegelijk thuis speelde, eveneens op tweededivisieniveau, was er veel te beleven in het Thorn Tafeltenniscentrum. Steeds vier partijen tegelijk om naar te kijken voor het publiek, en als speler ben je de helft van de tijd zelf actief. Dat is ook waar dit nieuwe systeem voor bedoeld is, naast een kortere totale speelduur.

Je moet er trouwens niet aan denken dat de 13 partijen op één tafel waren afgewerkt. Dan hadden we ruim vijf uur zitten kijken, naar in totaal 45 games, waarvan Pecos het merendeel (39) vrij gemakkelijk won.

Toch schijnen veel spelers de dubbele bezetting ongezellig te vinden, vertelde Maaike van de Pavoordt na afloop. Er wordt vooral geklaagd dat je als teamgenoten maar in beperkte mate naar elkaars wedstrijden kunt kijken.

Aan de potjes van Tom Helle heeft ze zaterdag niet veel gemist. Die was met drie keer 3-0 de snelste winnaar van de dag. René Waterreus verloor in totaal één game en Tony Houxuan drie stuks. De ruime overwinning liet zich dus sneller dan ooit uittekenen, en dat het 13-0 werd was leuk voor de eigen geschiedschrijving. Het was al geen echte primeur meer. Een week eerder was een klasse lager ook al ergens 13-0 op de borden verschenen.

Of de nieuwe opzet een kwestie van wennen is, en hoe de ervaringen zijn als het scoreverloop spannender is, weten we waarschijnlijk dit weekend. Dan komt Avanti naar de Voscuyl. De Hazerswoudenaren zijn een serieuzere concurrent in de titelrace voor Pecos.