De kennismaking met misschien wel het meest ambitieuze team van de eerste divisie is Pecos niet meegevallen. Scyedam was zaterdag in Oegstgeest met 6-4 te sterk.

In de eerste divisie strijden dit voorjaar zes teams om promotie naar het hoogste niveau. De niveauverschillen zijn klein, de leeftijdsverschillen groot. Tempo Team en Hercules bestaan grotendeels uit veertigers en zelfs een enkele vijftiger, die het mooi zouden vinden om in hun tweede of derde jeugd weer eens de eredivisie te halen, maar er waarschijnlijk niet zo gek veel (meer) te zoeken hebben. Avanti is een andere favoriet, maar leunt evenzeer op spelers die normaal gesproken niet meer beter worden.

Scyedam daarentegen is het jongehondenteam van deze klasse, met Thomas Baart (16) en Emanuel Martins Ferreira (18) in de gelederen. Een heel verschil met Pecos, dat bijvoorbeeld René Waterreus moest missen omdat die een dezer dagen voor de tweede keer vader wordt en waar ook bij de drie anderen werk, studie en/of gezin al belangrijker zijn dan tafeltennis.

Dat Scyedam er met de winst vandoor ging dankte het overigens wel voor een belangrijk deel aan veteraan Nermin Smajic (38), die drie zeges liet noteren.

Tony Nader was aan Pecoskant de belangrijkste man, met winst tegen beide jonkies. Youri Soons klopte alleen Baart, terwijl Jop van der Wiel Martins Ferreira klopte, maar teleurstelde tegen Baart, weliswaar de beste junior van het land, maar op de seniorenranglijst nog de bescheiden nummer 97.

Volgende week gaat Pecos op bezoek bij Hercules, dat dankzij een 7-3 zege op Tempo Team de eerste koploper is.

20170128 Pecos 1 001 20170128 Pecos 1 006 20170128 Pecos 1 005 20170128 Pecos 1 003