De tafeltennissers van Pecos hebben hun tweede overwinning van het seizoen binnen. SKF was zaterdag met 5-2 een maatje te klein.

‘Je ziet dat de vorm toeneemt’, constateerde René Waterreus tevreden. Zelf was hij met 3-2 te sterk voor Verzijl en werd het 3-1 tegen materiaalspeler Van Iwaarden. Maar vooral de zege van Youri Soons tegen Van den Berg was aanleiding voor optimisme in zijn nabeschouwing. Een ‘waanzinnige overwinning’ noemde Waterreus het. Van den Berg is de nummer 40 van Nederland en de sterkste van de drie Veenendalers, maar hij kwam niet tot zijn beste spel tegen de gewiekst opererende Soons. Die had trouwens ook wel wat goed te maken na een vrij kansloze openingspartij tegen Van Iwaarden, voor wie dat de eerste overwinning van het seizoen betekende.

Maroun Nader verkeert het hele seizoen al in een uitstekende vorm. De Oegstgeester kopman is nog ongeslagen, en behield die status tegen Van den Berg en Verzijl (twee keer 3-2). Alleen jammer dat Nader niet fit genoeg meer was om nog in het dubbel aan te treden. Soons en Waterreus streden maximaal en sleepten er nog wel een vijfde game uit, maar konden niet voorkomen dat SKF aan het dubbelspel het tweede punt van de dag aan overhield.

De welkome zege betekent dat Pecos als nummer vier van de ranglijst weer wat lucht heeft. SKF volgt nu op vier punten, maar die ploeg mag zaterdag tegen hekkensluiter Kluis, terwijl voor Pecos de derby bij het Leidse Scylla wacht. Dat is de voorlopige nummer twee, met overigens ook maar vier puntjes meer dan Pecos. Als de stijgende lijn zich doorzet kan het nog een heel mooie competitie worden voor de Voscuylbewoners.