Met een kleine nederlaag tegen Tempo Team (3-4) dacht Pecos zaterdag redelijke zaken te doen. Maar doordat concurrent SKF er bij Scylla met de winst vandoor ging (2-5) blijft het nog drie speelrondes spannend. De Oegstgeester tafeltennissers zullen het bovendien zonder Youri Soons moeten doen. Die gaat op vakantie en verhuist bij terugkeer naar het oosten van het land.

Soons (40) kwam in 2006 bij Pecos spelen als ervaren derdedivisionist. Hij was na zijn studie in Den Haag komen wonen en werd daar door trainer Jolley Sojinu naar Pecos gelokt. Aanvankelijk kwam hij terecht in team 3, maar Soons bleef gestaag progressie boeken en werkte zich langzaam maar zeker op tot een vaste waarde op eerstedivisieniveau, en dus tot in de Oegstgeester hoofdmacht. Met zijn typerende blokballen en listige services werd de Hagenaar een gevreesde subtopper – op zijn hoogtepunt was hij de nummer 52 van de nationale ranglijst.

‘Door de combinatie van gezelligheid en sportieve ambities heb ik me altijd goed thuis gevoeld en met veel plezier bij Pecos gespeeld’, zei Soons zaterdag na zijn laatste wedstrijd. Bijna had hij met twee zeges zijn team een perfect afscheidscadeau gegeven, maar Sanne de Hoop was met 11-4 in de vijfde game te sterk. Dus bleef het bij een 3-0 overwinning op Amsterdammer Uyleman. Doordat ook Paul Kruijt van Uyleman won en Maroun Nader geen moeite had met De Hoop werd het 3-4. Aan Amsterdamse kant bleef veteraan Marco van Elferen ongeslagen.

De uitslag was een stuk beter dan in de met 6-1 verloren uitwedstrijd. Evengoed zal Pecos nog flink aan de bak moeten om zich te handhaven in de eerste divisie. Komend weekeinde wordt cruciaal en zwaar. Eerst is er zaterdag de uitwedstrijd tegen SKF, de concurrent om de veilige vierde plek. Dat team heeft met een wedstrijd meer gespeeld, nu twee punten meer dan Pecos. Het speelt op de slotdag nog tegen hekkensluiter Kluis. Zondag wacht voor Pecos in Bergeijk nog het uitgestelde duel met de nummer drie in de poule.