Terwijl de concurrentie elkaar dwarszat, boekte Pecos zaterdag een regelmatige 7-3 overwinning. Dat bleek ruim genoeg om halverwege de competitie aan de leiding te gaan.

De Oegstgeester tafeltennissers durven volgens kopman Paul Kruijt niet te voorspellen hoe de rest van de titelstrijd verloopt. β€˜Het is een rare competitie. Er zijn gekke uitslagen, en er wordt veel met invallers gespeeld. Maar we spelen zelf in elk geval met zijn vieren door en ik verwacht wel dat we tot het einde bovenin meedraaien.’

Afgelopen weekend was de grote verrassing in deze tweededivisiepoule dat koploper Red Stars met 8-2 onderuitging bij de nummer drie Bergeijk, zoals dat eerder ook Pecos was overkomen. Doordat Bergeijk zelf juist tegen zwakkere opponenten veel punten heeft gemorst, staan de Brabanders na vijf duels toch slechts op de tweede plek.

Lachende derde waren en zijn voorlopig dus de Oegstgeestenaren. Tegenstander ONI trad in het Thorn Tafeltenniscentrum aan met een invaller en zag zijn sterkste man, Patrick Nieuwendijk, in de eerste pot van de middag meteen vrij kansloos onderuitgaan tegen Kruijt. Ondanks de nederlaag van Maaike van de Pavoordt die daarop volgde, liep Pecos soepeltjes door naar de winst. Het dubbelspel betekende 3-1, en daarna was alleen Nieuwendijk nog te sterk voor zowel Tom Helle als Van de Pavoordt.

Niet te ver vooruitkijken blijft het motto in Pecoskringen. Eerst de volgende stop, op 18 maart in Venray, maar eens goed doorkomen. De heenwedstrijd eindigde in 6-4, na veel spannende partijen, en toen had Red Stars een invaller bij zich.