De Rijksoverheid heeft vorige week nieuwe corona-maatregelen aangekondigd, die dit weekeinde zijn ingegaan. NOC*NSF heeft in samenwerking met de sportbonden een uitwerking gemaakt van de regels voor verenigingen zoals wij. We moeten ons bij Pecos aan deze maatregelen houden. We willen geen risico lopen op boetes of andere sancties (en ook zo min mogelijk op besmettingen).

Op basis van deze richtlijn delen we de kantine voorlopig in tweeën.
Vanaf de ingang kom je in een vrije zone die toegankelijk is voor iedereen. Die bestaat uit een looppad in de kantine, de gehele speelzaal inclusief bordes, de kleedkamers en de toiletten.
De horecazone is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Deze bestaat uit een deel van de kantine (op de foto links van de barkrukken), de ruimte achter de bar en de keuken.

De spelregels per 25 september:

– Iedereen kan bij Pecos blijven sporten zonder corona-check. De vrije zone omvat speelzaal, kleedkamers, douches en toiletten. Ook kun je aan de bar iets kopen. De vrije zone heeft alleen geen zitplaatsen in de kantine. Wel in de zaal.

– De horecazone, het zitgedeelte van de kantine dus, is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Er kan aan je worden gevraagd om dit te tonen. Overigens is de horecazone niet gemarkeerd met barkrukken zoals op de foto maar met belijning op de vloer.

– Consumptie is nergens verplicht. Eigen consumpties zijn toegestaan. Dit was altijd al het geval. De bar sluit om 0.00 uur.

– Op momenten of dagen dat de bar dicht is, zoals tijdens de selectie- en jeugdtraining, vervalt de tweedeling. Dan behoort de gehele kantine tot de vrije zone.

De algemene corona-adviezen gelden nog steeds. Bij gezondheidsklachten blijf je thuis. Ontsmet geregeld je handen. Beperk fysiek contact. De anderhalve meter is niet meer verplicht maar met name in de vrije zone is afstand houden aan te raden. We ventileren kantine en zaal zo goed mogelijk.

Ten slotte: de achtergrond van de maatregelen is belangrijker dan de precieze teksten ervan. Het gaat erom dat we de risico’s op coronabesmetting zoveel mogelijk beperken. Het uitgangspunt hierbij is dat het besmettingsrisico aanzienlijk lager is als je volledig bent gevaccineerd, recent bent getest of in het afgelopen halfjaar corona hebt gehad. Verder zijn zoveel mogelijk afstand houden en goed ventileren belangrijke voorzorgen tegen corona.