Tafeltennis kan topsport zijn, zeker bij Pecos. Maar het is ook in opmars als cafésport. Daarom is er de komende vrijdagen in de eigen accommodatie aan de Voscuyl het ‘Pingpong Café’. Met bij de eerste editie een huiskamerconcert van A Balladeer.

Het initiatief is genomen door voorzitter Ted van den Berg, zelf een voormalig Nederlands kampioen, die nu sport op een wat ander niveau. En zoals veel recreatieve sporters gaat het hem mede om gezellig bijpraten en aan de bar wat drinken. “Na de fanatieke tafeltennisjaren zijn Pecossers vaak nog steeds lid en doen het wat rustiger aan achter de tafel”, vertelt hij. “Een van de ‘common grounds’ is muziek waarover gepraat en naar geluisterd wordt. Ontdekken van nieuwe muziek, erover praten en ernaar luisteren kan prima aan Barretje Pecos.”
Natuurlijk, vervolgt Van den Berg, is het Pingpong Café ook bedoeld om andere Oegstgeestenaren met tafeltennis kennis te laten maken. “Gezellig een balletje slaan zonder meteen een lidmaatschap. Voor 2,50 p.p. kun je al vrij spelen bij Pecos. Onze zaal en onze prachtige vernieuwde kantine lenen zich er geweldig voor. We investeren trouwens flink in de eigen zaal met zonnepanelen, vernieuwing van de bar, nieuw fris sanitair.”

De competitie van de tafeltennisbond is evenzeer aan vernieuwing toe, vindt Van den Berg, maar die blijft uit en daarom neemt Pecos zelf initiatief. “Je kunt die vrijdagavond ook zien als een soort laddercompetitie: je speelt onderling. Je hoeft er niet ver voor op pad en je kunt de hele avond spelen.”

In steden als New York en Amsterdam is tafeltennis in opkomst in grand cafés en zelfs disco’s. Dat begrijpen de Oegstgeester pingpongers wel. Van den Berg: “Wie wil nu niet z’n forehand smash onder een discobal laten schitteren? Op die trend liften we graag mee met onze faciliteiten. Het werd ook tijd om onze deuren te openen. We hebben sinds twee jaar ook de hardloopgroep Oegstgeest die bij ons verzamelt en borrelt. We zien nu in dat we vroeger best een gesloten groepje zijn geweest en ook dat we veel te bieden hebben.”