Vooral door een off-day van Jop van der Wiel was Pecos zaterdag kansloos tegen Tempo Team: 7-3. De Oegstgeester tafeltennissers kunnen gelukkig dit seizoen niet degraderen, want anders waren ze hard op weg.

Aan kopman Tony Nader lag het in Amsterdam niet. Hij ging met 3-1 onderuit tegen Mark Smith, maar won na de pauze eerste overtuigend van John Scott (3-0) en vervolgens in de slotpartij, een lange vijfsetter, ook van Fjodor Rademaker.

Youri Soons kon ook niet ontevreden zijn. Hij kwam terug van een 2-0 achterstand om Scott nog te verslaan en pakte zo een puntje mee, al had hij wellicht gehoopt op meer dan een game tegen veteraan Rademaker.

Het zorgenkind aan Pecoskant heet momenteel Jop van der Wiel. De Oegstgeester sportman van het jaar 2016 heeft in 2017 nog niet veel geweldigs laten zien en was ook nu voor alle drie de Amsterdammers een (te) gemakkelijke prooi. Hij heeft moeite de volledige concentratie op te brengen, temeer nu er in deze voorjaarscompetitie vermoedelijk al geen prijzen meer te verdienen zijn.

Voor de winnaar ligt een eredivisieticket klaar, de nummer twee speelt een promotiewedstrijd, maar Pecos staat voorlopig stevig op de laatste plaats en lijkt zich niet in de titelstrijd te kunnen mengen. Of het zou vanaf nu, te beginnen tegen Bit uit Ede, een paar flinke overwinningen moeten boeken. Dat lijkt in de huidige vorm en gezien de geringe krachtsverschillen in de poule niet zo waarschijnlijk. Degraderen kan echter ook niet; een plek in de eerste divisie vanaf september is dus op voorhand verzekerd.

Of ook Pecos 2 zich meldt in die eerste divisie is wél een spannende aangelegenheid. Na de 6-4 nederlaag in Venray zijn Tanja Helle, die er knap drie won, Paul Kruijt (één zege) en Ronald Rijsdorp (een ‘nul’) de nummer twee in hun poule. Zaterdag ontvangen ze koploper Hilversum 2, die na vier speelronden één puntje meer heeft.