Tanja Helle, speelster van Pecos, heeft haar dubbelspeltitel op het NK tafeltennis geprolongeerd. Samen met Yana Timina, de winnares van zilver in het enkelspel, was de Amsterdamse weer onverslaanbaar.

Helle (19) is bij de vrouwen de nummer vijftien van de Nederlandse ranglijst. Ze speelt eredivisie bij VTV in Nieuwegein en komt daarnaast met de reserves van Pecos uit in de tweede divisie bij de mannen. Ook dat gaat goed: het team doet dit seizoen mee voor de titel.

In het enkelspel wist Helle dat ze zaterdag een wondertje nodig had om verder te komen dan de tweede ronde, waarin de latere winnares Jie Li haar tegenstandster was. Dat wonder kwam er niet; het werd 0-4, met slechts in één game kansen voor Helle. Die kon zich in Zwolle verder dus gaan concentreren op het dubbeltoernooi. Samen met haar trainster Timina was ze als eerste geplaatst en daardoor meteen al kwartfinalist. Drie opeenvolgende 3-1 overwinningen later had het Amsterdamse duo opnieuw de gouden plak binnen.

Voor de Oegstgeester deelnemers duurde het toernooi in Zwolle helaas niet lang. Pecosser Jop van der Wiel sneuvelde in de eerste ronde met 4-0 tegen Cosmin Stan. In het dubbelspel boekte hij een succesje door samen met Pieter van den Berg (SKF) de kwartfinale te bereiken via een even knappe als krappe (13-11 in de vijfde game) overwinning op Patrick Oeij en Boris de Vries. Maar in die kwartfinale was het gelegenheidsdubbel niet opgewassen tegen Martijn de Vries en enkelspelwinnaar Rajko Gommers.

Oud-Pecosser Casper ter Lüün won overtuigend van Ibrahim Yildizlar maar redde het niet tegen de als eerste geplaatste Laurens Tromer. In het dubbelspel verloor hij al in de eerste ronde.

Na de onderbreking voor de nationale titelstrijd gaat dit weekeinde de competitie verder met voor Pecos 1 een uitwedstrijd tegen Tempo Team.

 

HH777790

HH777904