Goed nieuws: Pecos krijgt zonnepanelen op het dak. De planning is dat ze in de week van 29 januari worden geplaatst. De investering kunnen we doen dankzij een subsidie van de gemeente, al hebben we die als bestuur zwaar moeten bevechten. Om het kort en netjes te houden: we hebben een beroepsprocedure gevoerd tegen het gemeentelijke besluit en vervolgens een vijf keer zo grote subsidie gekregen.
Belangrijker is dat we hiermee bijdragen aan de energietransitie en nog belangrijker dat de energiekosten flink zullen dalen. Wist u dat gas en licht ongeveer 20% van de Pecosbegroting vormen? Heel belangrijk dat we dat dus kunnen beperken. Voor gasgebruik hebben we op dit moment nog geen alternatief. Wel onderzoekt het bestuur de aanschaf van een zogeheten slimme thermostaat en vragen we iedereen de verwarming laag te zetten bij het afsluiten van de zaal – of liever nog een halfuurtje daarvoor.
Leuk om te weten is dat het bedrijf van Paul de Jong de panelen verzorgt. Paul was eersteteamspeler van de club in de jaren rond 1990.